top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJanni

Faktureringsprogram



Det er vanlig å undre seg over om man kan bruke vanlige tekstbehandlingsprogrammer, som Word, for å lage fakturaer selv, istedenfor å benytte dedikerte faktureringssystemer. Regelverket er imidlertid klart på at dette ikke møter de nødvendige standardene.


Krav til fakturering i Norge I Norge stiller myndighetene krav om at hver faktura skal inneholde et unikt nummer. Dette kan oppnås på to måter: Ved å bruke et faktureringsprogram som automatisk genererer et unikt nummer for hver faktura, eller ved å benytte seg av forhåndsutskrevne blanketter for manuelle fakturaer – en praksis som blir stadig mindre vanlig.


Betydningen av fakturanummer Kun disse to metodene er godkjente i Norge. Et unikt fakturanummer er essensielt for å forhindre at fakturaer blir endret av enten avsender eller mottaker etter at de er utstedt. Det er også viktig for å unngå brudd i nummerserien, noe som kan medføre reaksjoner fra Skatteetaten ved en revisjon, ofte omtalt som bokettersyn.


Fordelene med ABC Faktura Å bruke et faktureringsprogram som ABC Faktura i stedet for å fylle ut blanketter manuelt, byr på flere fordeler:


  • Automatisering: Programmet tildeler fakturanumre automatisk, noe som sikrer en konsekvent og feilfri nummerserie.

  • Oppfyllelse av lovpålagte krav: Programmet garanterer at alle fakturaer inneholder nødvendig og påkrevd informasjon, noe som kan være utfordrende å håndtere manuelt.

  • Tidsbesparing: Det er mer effektivt å generere og sende fakturaer elektronisk, for eksempel ved å sende fakturaer direkte fra systemet via e-post i PDF-format.

  • Automatisk purring og inkasso: Innebygde funksjoner for automatisk purring og inkasso eliminerer behovet for manuell oppfølging av ubetalte fakturaer.

  • Kreditnota: Programmet forenkler prosessen med å korrigere en feilaktig faktura ved å opprette en kreditnota.

  • Oversikt og oppfølging: Programmet gir en klar oversikt over sendte fakturaer, forfall, inntekter, og MVA-beregninger, som er kritisk for god økonomistyring.

  • Profesjonelt utseende: Fakturaer produsert med faktureringsprogrammer ser mer profesjonelle ut, noe som kan forbedre bedriftens image og troverdighet.

  • Enkel tilgang og sikkerhet: Elektronisk lagring av fakturaer i et faktureringsprogram tilbyr enkel tilgang og økt sikkerhet sammenlignet med fysiske kopier.

  • EHF-Faktura: Evnen til å sende EHF-fakturaer (Elektronisk Handelsformat) standardiserer elektronisk fakturering i Norge, øker effektiviteten og reduserer bruk av papir.

ABC Fakturas programvare tilbyr en enkel og effektiv løsning for å sikre at dine fakturaer er i full overensstemmelse med gjeldende regler. Dens intuitive grensesnitt gjør faktureringsprosessen problemfri, samtidig som det garanterer at du oppfyller alle nødvendige krav til fakturering.



10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page